Soberisti®-metodi

Me näemme alkoholiriippuvaiset yksilöinä, joilla on omat arjen haasteensa ja juurisyynsä juomiselle sekä omat prioriteettinsa, jotka vaikuttavat siihen mikä heitä motivoi ja mikä saa sitoutumaan. Perinteinen päihdehoito toimii joillekin, mutta kuten tiedetään – ei kaikille.

Käytämme valmennuksessa muutosjohtamisen menetelmiä itsemotivointiin, positiivista psykologiaa uskomusten ja ajatusten muokkaamiseen, itsemyötätuntoa  voimaantumiseen, mindfulness-menetelmiä stressin hoitoon, kognitiivista käyttäytymisterapiaa juurisyiden selvittämiseen ja liikunta- sekä ravitsemus -neuvontaa toipumisen edistämiseksi

Soberisti-metodissa ongelmaa lähestytään holistisesti

Juominen on vain seuraus. Ratkaisu löytyy syistä, miksi juomme.

Vaikkakin alkoholi on maailman toiseksi addiktoivin aine, kaikki riippuvaiset eivät ole fyysisesti addiktoituneita alkoholiin.
Ja toisaalta: henkinen riippuvuus voi olla voimakas, vaikka ei edes joisi itseään humalaan säännöllisesti.

Alkoholi on ongelma, kun se tuntuu siltä.
Raitis elämä on ihanaa, ei siis tarvitse mennä pohjalle asti.
Me näemme, että riippuvuus on vain oire, mutta ei perimmäinen syy.

Kun löydämme ja ymmärrämme juurisyyt: miksi ja mihin tarpeeseen aloimme lääkitä itseämme alkoholilla, voimme löytää ratkaisun ja toipua 100 prosenttisesti.

Soberistin teesit

  1. Ei ole alkoholiongelmaisia, on vain ongelma nimeltä alkoholi.
  2. Alkoholista saa ja kannattaa luopua, vaikka alkoholi ei vielä aiheuttaisikaan näkyviä ongelmia.
  3. Alkoholista vapautuminen voi olla helppoa ja hauskaa.
  4. Elämä on hauskempaa ilman päihteitä.
  5. Et menetä mitään jättäessäsi alkoholin, vaan saat elämääsi lisää aikaa, iloa, energiaa, terveyttä, rauhaa, luovuutta, värejä ja rahaa.
  6. Kun pistät korkin kiinni, ja vapautat itsesi alkoholista, olet soberisti, absolutisti, raitis ja/tai streittari, etkä alkoholisti, joka ei voi juoda. Olet VAPAA.
  7. Soberisti on henkilö, joka nauttii elämästään ilman päihteitä, ja pitää kehostaan ja mielestään huolta kokonaisvaltaisesti.