Luulin pitkään olevani kohtuukäyttäjä

Johannes lähetti palautetta kirjasta: ”Haluaisin ilmaista kiitoksen kirjastasi Vapaa viinistä. Löysin somessa viitteen kirjaasi, kävin sen kaupasta ostamassa ja lähes siltä istumalta sen luin. Vaikka kirjasi käsittelee aihettaan naisten näkökulmasta, se myös kosketti minua. Löysin useaan otteeseen itseni sivuiltasi.

Tämä kirja on äärimmäisen hyvä tuki elämääni ja valitsemalleni uudelle polulle. Kuuluin itsekin näihin ”kulissit kunnossa, pää usvassa” hahmoihin, on terapeuttista tietää ettei ole ollut sellainen yksin. Toivon että jatkat mahtavaa työtäsi! Kiitos kirjastasi, kiitos raittiista päivästä!”

Minun tarinani

Harvassa “näin selvisin alkoholista” tarinassa puhutaan selkeistä luvuista, haitoista ja listauksesta. Päätin ottaa tämän ohjenuoraksi tarinaani. Tässä ensin taustoitusta ja tunnuslukuja: Olen 34 vuotias yrittäjä. Yritykseni työllistää itseni lisäksi noin 10 osa-aikaista työntekijää.

Luonteeltani olen sosiaalinen, huumorintajuinen ja helposti innostuva. Olen miellyttämishaluinen, kaipaan huomiota ja hyväksyntää, omaan lievähkön itsetunto-ongelman. Olen aktiivinen työelämässä ja olen valmistunut korkeakoulusta. Perheessäni ei ole koskaan läträtty, en ole eroperheen lapsi, perhe- ja sukulaissuhteeni ovat loistavat. Horoskooppini on vaaka.

Harrastuksiini kuuluu AA-kerho, urheilu, musiikki ja elokuvat. Join ensimmäiset humalat iässä 14. Olen ollut 6 kuukautta raitis.

Numerot ovat rehellisiä. Kun raitistuin tein suuntaa antavan tilinteon itseni kanssa. Suosittelen tilintekoa muillekkin.

Humaloissani oli kaikissa samankaltainen kaava. Humalani aste vaihteli lievästä vahvaan, noin 4 –15 annosta per kerta. Join noin 2-3 kertaa viikossa alkoholia.

Alla olevat numerot ovat karkea keskiarvo vuodesta 2016:

Noin 120 humalaa

Noin 120 krapulaa

Noin 1500 alkoholiannosta

Noin 1000 pientä sikaria

Noin 50 taksimatkaa (noin 1km per matka)

Noin 100 yöpitsaa

Noin 120 krapularuokaa

Noin 100 litraa krapulalimpparia

Noin 12 000 euroa (mainittakoon vuosituloni 24t).Kaksi luottokorttia tapissa (noin 3000e)

Kolmen eri pikavippiyrityksen asiakas (yhteensä noin 2000e)

Kaksi rikkoutunutta parisuhdetta

Noin 7 yhden illan juttuaLukematon määrä vääristyneitä ihmissuhteita

Vahvoja masennuksen oireita ja itsetuhoisuutta

Alkoholi on viekas “kaveri”. Se soluttautuu elämään pikkuhiljaa, löytää paikkansa eri tilanteisiin ja kasvaa osaksi elämään. Riippuvuus ei tule yhdessä yössä. Kaikki eivät jää koukkuun, toiset herkemmin. Kohtuukäyttö on upeaa, valitettavasti todella harvalla se onnistuu.

Oli haastavaa havahtua ongelmaansa, luulin pitkään olevani kohtuukäyttäjä. Keksin aina syyn ottaa alkoholia. Oli kyseessä haastava työtilanne, ongelmia parisuhteessa, vapaapäivä, ihan mitä vain, katsoin aina ratkaisuksi lasillisen. Koin, että juoma oli “ansaittua”.

Luulin omaavani eurooppalaiset juomatavat, lasi viiniä sopii jokaiseen tilanteeseen ja paikkaan. Romantisoin tilanteet elämässäni, “hyvä leffa ja viini”, “mökille! olutta, tonkkaviiniä, konjakkia”, “onnistuneet kaupat = skumppaa!”. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Olin aina ajatellut että henkilö jolla on alkoholiongelma on likainen, haiseva ja asuu siltojen alla.

Minulla on pukuja, tuoksun HugoBossille ja omistan suurkaupungin yksiöni.

Koin herätyksen kun huomasin alkoholin tulleen kotiini. Olin alkanut juomaan itsekseni. Ajattelin alkoholia ja sen juomista lähes koko ajan. Tuntui, että mikään muu ei saanut minua innostumaan kuin tieto “juhlista” (= alkoholi). Ymmärsin, että en enää hallinnut juomistani.

Löysin tukea verkosta, kirjoista ja AA-kerhosta. Päätin etten pelkää elämääni, kohtaan sen skarppina oli vastassani sitten mitä tahansa. Päätin etten enään pakoile vaan pidän huolta itsestäni (koska, kukapa muukaan sen tekisi).Päätin tehdä elämäni ”parhaimman tylsimmän päätöksen” Lopetin alkoholin käytön.Paras päätökseni aikoihin. Eikä tässä oikeasti ole tylsää ollut, päinvastoin.

Toivotan sinulle vahvuutta, tukea ja voimaa rakastaa itseäsi.

Terveisin: Johannes