Mitä pilotoijat sanovat Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkokurssista?

KOKEMUKSIA VAPAUDU VIINISTÄ HELPOSTI JA ILOLLA -VERKKOKURSSISTA

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkokurssin pilotti on ollut käynnissä nyt toista viikkoa. Tuloksia tähän mennessä: 

  • 100 % korkki pysynyt kiinni
  • 100 % on saanut kurssista apua alkoholista vapautumiseen
  • 100 % uskoo, että pystyy vapautumaan alkoholista kurssin ja yhteisön tuen avulla lopullisesti.
  • 100 % suosittelee Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssia

Ihan huikeaa!

On toki fakta, että pilotoivien ryhmä on pieni ja tässä ollaan vasta toisella viikolla – eli on ennenaikaista hehkuttaa 100 % onnistumista. Mutta on myös fakta, että raitistumisen ensimmäiset viikot ovat ne vaikeimmat, ja mitä pidempään korkki on pysynyt kiinni, sen helpompaa sen kiinni pitäminen on.

Edellyttäen tietenkin, että tekee työtä itsensä kanssa ja alkaa tehdä muutoksia, jotka tuovat elämään lisää iloa, voimaa ja hyvinvointia.

Tätä työtä kurssilaiset tekevät ahkerasti, ja se tuottaa tuloksia!

Parasta kurssilla on palautteen mukaan:

  • Vertaistuki ryhmässä ja zoom-tapaamiset
  • Livetapaamiset ja fb-ryhmän tarinat ja tuki
  • Kurssin tehtävät ja luennot ovat olleet mahtavia
  • Vapaus ja ilolla oppiminen, ei pelottelulla/uhkakuvilla/vanhoilla & “horinoilla” meneminen.
  • Uusi, raikas näkemys ongelmaan.

Kuten palautteista voi todeta, livetapaamiset (jotka on järjestetty etäyhteyksin) ja ryhmän tuki yksityisessä FB-ryhmässä ovat tärkeitä. Tämän osasin ennakoidakin oman kokemukseni pohjalta: haastavinta raitistumisessa – silloin, kun ei vielä olla pohjalla ja ongelma ei näy ulospäin – on ympäristön reaktiot siihen, kun joku ei käytä alkoholia. Alkoholin käyttäminen mielletään sosiaaliseksi toiminnaksi ja siitä kieltäytyminen voidaan kokea epäsosiaaliseksi. Raittiina kuuluu vähemmistöön ja poikkeaa normista.

On tärkeää, että soberisteilla on oma yhteisönsä, paikka, missä voi tavata hengenheimolaisia, sielunsiskoja, jotka ovat olleet tai ovat samassa tilanteessa kuin itse on. Addiktio eristää ihmisen ja addiktioon lääke on yhteys: yhteys itseen ja yhteys muihin ihmisiin.

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkokurssin kohderyhmänä ovat ne, jotka eivät miellä itseään alkoholisteiksi, eivätkä koe, että perinteiset päihdehoitomenetelmät ja fyysiset 12 askelen vertaistukiryhmät sopisivat itselle.

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssi sopii itseohjautuville, hyvät kongnitiiviset taidot omaaville high functioning -alkoholiriippuvaisille, joille ryhmätoiminta tuntuu luontaisesti vieraalta, ehkä jopa vastenmieliseltä.

Tämä porukka ei ehkä motivoidu menetelmästä, joissa yksilöllisyys ja omavoimaisuus ovat pannassa. Sen sijaan he inspiroituvat ja innostuvat lähestymistavasta, jossa voivat itse vaikuttaa omaan toipumiseensa, ja jossa he saavat olla mukana yhteisössä omalla tavallaan. Heille riittää virtuaalinen eli verkossa tapahtuva vertaistuki.

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -klubi avaa ovet ihan lähipäivinä. Jos haluat ensimmäisenä tiedon kurssista, tilaa uutiskirje!

Aurinkoisin terveisin

Ira Koivu
Soberisti, Vapaa viinistä -metodin kehittäjä