Mitä pilotoijat sanovat Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkokurssista?

KOKEMUKSIA VAPAUDU VIINISTÄ HELPOSTI JA ILOLLA -VERKKOKURSSISTA

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkokurssin pilotti on ollut käynnissä nyt toista viikkoa. Tuloksia tähän mennessä: 

  • 100 % korkki pysynyt kiinni
  • 100 % on saanut kurssista apua alkoholista vapautumiseen
  • 100 % uskoo, että pystyy vapautumaan alkoholista kurssin ja yhteisön tuen avulla lopullisesti.
  • 100 % suosittelee Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssia

Ihan huikeaa!

On toki fakta, että pilotoivien ryhmä on pieni ja tässä ollaan vasta toisella viikolla – eli on ennenaikaista hehkuttaa 100 % onnistumista. Mutta on myös fakta, että raitistumisen ensimmäiset viikot ovat ne vaikeimmat, ja mitä pidempään korkki on pysynyt kiinni, sen helpompaa sen kiinni pitäminen on.

Edellyttäen tietenkin, että tekee työtä itsensä kanssa ja alkaa tehdä muutoksia, jotka tuovat elämään lisää iloa, voimaa ja hyvinvointia.

Tätä työtä kurssilaiset tekevät ahkerasti, ja se tuottaa tuloksia!

Parasta kurssilla on palautteen mukaan:

  • Vertaistuki ryhmässä ja zoom-tapaamiset
  • Livetapaamiset ja fb-ryhmän tarinat ja tuki
  • Kurssin tehtävät ja luennot ovat olleet mahtavia
  • Vapaus ja ilolla oppiminen, ei pelottelulla/uhkakuvilla/vanhoilla & “horinoilla” meneminen.
  • Uusi, raikas näkemys ongelmaan.

Kuten palautteista voi todeta, livetapaamiset (jotka on järjestetty etäyhteyksin) ja ryhmän tuki yksityisessä FB-ryhmässä ovat tärkeitä. Tämän osasin ennakoidakin oman kokemukseni pohjalta: haastavinta raitistumisessa – silloin, kun ei vielä olla pohjalla ja ongelma ei näy ulospäin – on ympäristön reaktiot siihen, kun joku ei käytä alkoholia. Alkoholin käyttäminen mielletään sosiaaliseksi toiminnaksi ja siitä kieltäytyminen voidaan kokea epäsosiaaliseksi. Raittiina kuuluu vähemmistöön ja poikkeaa normista.

On tärkeää, että soberisteilla on oma yhteisönsä, paikka, missä voi tavata hengenheimolaisia, sielunsiskoja, jotka ovat olleet tai ovat samassa tilanteessa kuin itse on. Addiktio eristää ihmisen ja addiktioon lääke on yhteys: yhteys itseen ja yhteys muihin ihmisiin.

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkokurssin kohderyhmänä ovat ne, jotka eivät miellä itseään alkoholisteiksi, eivätkä koe, että perinteiset päihdehoitomenetelmät ja fyysiset 12 askelen vertaistukiryhmät sopisivat itselle.

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssi sopii itseohjautuville, hyvät kongnitiiviset taidot omaaville high functioning -alkoholiriippuvaisille, joille ryhmätoiminta tuntuu luontaisesti vieraalta, ehkä jopa vastenmieliseltä.

Tämä porukka ei ehkä motivoidu menetelmästä, joissa yksilöllisyys ja omavoimaisuus ovat pannassa. Sen sijaan he inspiroituvat ja innostuvat lähestymistavasta, jossa voivat itse vaikuttaa omaan toipumiseensa, ja jossa he saavat olla mukana yhteisössä omalla tavallaan. Heille riittää virtuaalinen eli verkossa tapahtuva vertaistuki.

Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -klubi avaa ovet ihan lähipäivinä. Jos haluat ensimmäisenä tiedon kurssista, tilaa uutiskirje!

Aurinkoisin terveisin

Ira Koivu
Soberisti, Vapaa viinistä -metodin kehittäjä

Ira Koivu

Ira Koivu

Soberisti vuodesta 2015. Vapaa viinistä -kirjailija, muutosvalmentaja, yrittäjä. Soberistin missio on muuttaa käsityksiä alkoholista ja raittiista elämästä & tarjota vaihtoehto alkoholista vapautumiseen.
”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

NAISTENPÄIVÄNÄ on syytä nostaa esiin tasa-arvo-ongelmat liittyen alkoholiin ja päihdehoitoon. YHTEISKUNNASSAMME suhtaudutaan eri tavalla naisen ja miehen juomiseen, ja etenkin äidin ja isän alkoholinkäyttöön ja niistä syntyviin ongelmiin. ÄIDIT tiedostavat tämän, ja se estää heitä hakemasta apua ajoissa. Yhä useampi nainen tissuttelee kotona salaa. Tutkimukset paljastavat, että naisten alkoholikuolemat ovat nelinkertaistuneet 20 vuodessa. NAISEN ja etenkin äidin ongelmajuominen […]

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

“MINULLE oli tärkeää saada apua oikeasti anonyymisti, mutta kuitenkin niin, että saan olla porukassa.”

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin Esittelyssä TOP5 kirjaa, jotka auttavat alkoholista vapaaksi pyrkiviä pysymään selvinpäin.Kirjat esitellään julkaisujärjestyksessä. Allen Carr: Korkki kii, Bazar 2020 (alkup. 2009) Allen Carr kirjoitti vuonna 1985 Easy way to stop smoking -teoksen, joka myöhemmin julkaistiin suomeksi nimellä Stumppaa tähän! Miljoonat ihmiset maailmassa ovat saaneet kirjasta apua tupakoinnin lopettamiseen. Carrin metodi perustuu […]

Tiedote hinnankorotuksesta & lahja

Tiedote hinnankorotuksesta & lahja

Soberisti tiedottaa: VERKKOKURSSIN HINTA NOUSEE 5.1.2023   Viime syksynä kerroimme hinnankorotuspaineista, ja että nostaisimme hintaa kahdessa erässä. Ensimmäinen korotus tuli voimaan syksyllä, ja toinen korotus tulee voimaan 5.1.2023 klo 12.(Hinnankorotus ei koske All inclusive -kurssia)  Vapaudu viinistä helposti & ilolla -verkkovalmennus maksaa nyt 800 €/vuosi. 5.1.2023 alkaen hinta on 992 €.   Mikäli olet miettinyt […]

Soberisti lanseerasi uuden palvelun:  viiden tähden All inclusive – verkkovalmennus

Soberisti lanseerasi uuden palvelun: viiden tähden All inclusive – verkkovalmennus

Soberistin palveluja kehitetään jatkuvasti, ja tulossa on lisää uusia tuotteita. Marraskuussa Vapaudu viinistä helposti & ilolla -onlinevalmennus laajeni myös miehille. Joulukuun 15. päivä avautui nykyisen verkkokurssin rinnalle viiden tähden All inclusive – Vapaudu alkoholista helposti  & ilolla  -verkkovalmennus joka sisältää: Huomenna tiedotamme vielä kahdesta uudesta lisäpalvelusta, ole kuulolla! Jos olet harkinnut kurssille lähtemistä, kannattaa tehdä […]