Lukijapalaute: Raitistuin Vapaa viinistä -kirjasta välittyvän ilon avulla

Soberistin sähköpostiin kilahti ilahduttava lukijapalaute Ilkalta, joka oli lukenut uutisen Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennuksen laajenemisesta myös miehille.

Kiitämme palautteesta ja siitä, että saimme myös julkaista sen!

Hei!

Minäkin kyselin viime syksynä, voisiko kurssi olla myös miehille. (Toim. huom. silloin ei vielä ollut mahdollista)

Minulle kuitenkin riitti Ira Koivun ansiokas kirja, jonka luin ja kuuntelin monta kertaa – ja joskus kuuntelen sitä vieläkin. Suuret kiitokset Iralle kun kirjoitit Vapaa viinistä -kirjan, ja luit sen vielä äänikirjaksikin!

Minä olin kohtuukäyttäjä parikymmentä vuotta, käytin alkoholia 2,5 kertaa viikossa ja kerta-annosten keskiarvo oli vähän alle 5 ravintola-annosta.

Kuitenkin ajattelin monesti, ettei juomisessa ole mitään järkeä.
Kun luin ja kuuntelin Vapaa viinistä -kirjaa, päätin, että lopetan kohtuukäyttöni ja alan soberistiksi. Tämä tapahtui syyskuussa 2021. Sen jälkeen olen iloinnut päätöksestä lähes joka päivä!

Parasta Iran kirjassa onkin juuri ilon kokemus. Monesti olen kirjaa kuunnellessa/lukiessa ajatellut, että miten kukaan voi kirjoittaa niin viisaasti. Kirjasta välittyvä ilo on juuri se, joka sai minut tekemään päätökseni.

Olimme vähän aikaa sitten vaimon kanssa kansainvälisillä markkinoilla ja maistoimme ja ostimme herkullista ranskalaista juustoa. Siinä tuli mieleen, että sen kanssa on ihan pakko herkutella hyvää punaviiniä, mutta se jäi kuitenkin pelkäksi tunteeksi. Juusto oli herkullista ilman punkkuakin.

En todellakaan kaipaa enää etanolia missään muodossa. Sosiaalisissa tilanteissa käytän Iran ohjastamia metodeja, mutta toisaalta näin vanhana ukkona näitä tilanteita tulee hyvin harvoin ja niihin on helppo mennä autolla.

En olisi koskaan aiemmin osannut kuvitellakaan tällaista metodia, joka toimii ilon kautta.

Miehille suunniteltua uutta ohjelmaa en enää tarvitse, koska kirja on niin hyvä, mutta toivotan menestystä uudelle ohjelmalle!

Ystävällisin ja kiitollisin terveisin Ilkka Pirttikoski

Ira Koivu

Ira Koivu

Soberisti vuodesta 2015. Vapaa viinistä -kirjailija, muutosvalmentaja, yrittäjä. Soberistin missio on muuttaa käsityksiä alkoholista ja raittiista elämästä & tarjota vaihtoehto alkoholista vapautumiseen.
”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

NAISTENPÄIVÄNÄ on syytä nostaa esiin tasa-arvo-ongelmat liittyen alkoholiin ja päihdehoitoon. YHTEISKUNNASSAMME suhtaudutaan eri tavalla naisen ja miehen juomiseen, ja etenkin äidin ja isän alkoholinkäyttöön ja niistä syntyviin ongelmiin. ÄIDIT tiedostavat tämän, ja se estää heitä hakemasta apua ajoissa. Yhä useampi nainen tissuttelee kotona salaa. Tutkimukset paljastavat, että naisten alkoholikuolemat ovat nelinkertaistuneet 20 vuodessa. NAISEN ja etenkin äidin ongelmajuominen […]

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

“MINULLE oli tärkeää saada apua oikeasti anonyymisti, mutta kuitenkin niin, että saan olla porukassa.”

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin Esittelyssä TOP5 kirjaa, jotka auttavat alkoholista vapaaksi pyrkiviä pysymään selvinpäin.Kirjat esitellään julkaisujärjestyksessä. Allen Carr: Korkki kii, Bazar 2020 (alkup. 2009) Allen Carr kirjoitti vuonna 1985 Easy way to stop smoking -teoksen, joka myöhemmin julkaistiin suomeksi nimellä Stumppaa tähän! Miljoonat ihmiset maailmassa ovat saaneet kirjasta apua tupakoinnin lopettamiseen. Carrin metodi perustuu […]

Tiedote hinnankorotuksesta & lahja

Tiedote hinnankorotuksesta & lahja

Soberisti tiedottaa: VERKKOKURSSIN HINTA NOUSEE 5.1.2023   Viime syksynä kerroimme hinnankorotuspaineista, ja että nostaisimme hintaa kahdessa erässä. Ensimmäinen korotus tuli voimaan syksyllä, ja toinen korotus tulee voimaan 5.1.2023 klo 12.(Hinnankorotus ei koske All inclusive -kurssia)  Vapaudu viinistä helposti & ilolla -verkkovalmennus maksaa nyt 800 €/vuosi. 5.1.2023 alkaen hinta on 992 €.   Mikäli olet miettinyt […]

Soberisti lanseerasi uuden palvelun:  viiden tähden All inclusive – verkkovalmennus

Soberisti lanseerasi uuden palvelun: viiden tähden All inclusive – verkkovalmennus

Soberistin palveluja kehitetään jatkuvasti, ja tulossa on lisää uusia tuotteita. Marraskuussa Vapaudu viinistä helposti & ilolla -onlinevalmennus laajeni myös miehille. Joulukuun 15. päivä avautui nykyisen verkkokurssin rinnalle viiden tähden All inclusive – Vapaudu alkoholista helposti  & ilolla  -verkkovalmennus joka sisältää: Huomenna tiedotamme vielä kahdesta uudesta lisäpalvelusta, ole kuulolla! Jos olet harkinnut kurssille lähtemistä, kannattaa tehdä […]