Lukijapalaute: Raitistuin Vapaa viinistä -kirjasta välittyvän ilon avulla

 

Soberistin sähköpostiin kilahti ilahduttava lukijapalaute Ilkalta, joka oli lukenut uutisen Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennuksen laajenemisesta myös miehille.

Kiitämme palautteesta ja siitä, että saimme myös julkaista sen!

Hei!

Minäkin kyselin viime syksynä, voisiko kurssi olla myös miehille. (Toim. huom. silloin ei vielä ollut mahdollista)

Minulle kuitenkin riitti Ira Koivun ansiokas kirja, jonka luin ja kuuntelin monta kertaa – ja joskus kuuntelen sitä vieläkin. Suuret kiitokset Iralle kun kirjoitit Vapaa viinistä -kirjan, ja luit sen vielä äänikirjaksikin!

Minä olin kohtuukäyttäjä parikymmentä vuotta, käytin alkoholia 2,5 kertaa viikossa ja kerta-annosten keskiarvo oli vähän alle 5 ravintola-annosta.

Kuitenkin ajattelin monesti, ettei juomisessa ole mitään järkeä.
Kun luin ja kuuntelin Vapaa viinistä -kirjaa, päätin, että lopetan kohtuukäyttöni ja alan soberistiksi. Tämä tapahtui syyskuussa 2021. Sen jälkeen olen iloinnut päätöksestä lähes joka päivä!

Parasta Iran kirjassa onkin juuri ilon kokemus. Monesti olen kirjaa kuunnellessa/lukiessa ajatellut, että miten kukaan voi kirjoittaa niin viisaasti. Kirjasta välittyvä ilo on juuri se, joka sai minut tekemään päätökseni.

Olimme vähän aikaa sitten vaimon kanssa kansainvälisillä markkinoilla ja maistoimme ja ostimme herkullista ranskalaista juustoa. Siinä tuli mieleen, että sen kanssa on ihan pakko herkutella hyvää punaviiniä, mutta se jäi kuitenkin pelkäksi tunteeksi. Juusto oli herkullista ilman punkkuakin.

En todellakaan kaipaa enää etanolia missään muodossa. Sosiaalisissa tilanteissa käytän Iran ohjastamia metodeja, mutta toisaalta näin vanhana ukkona näitä tilanteita tulee hyvin harvoin ja niihin on helppo mennä autolla.

En olisi koskaan aiemmin osannut kuvitellakaan tällaista metodia, joka toimii ilon kautta.

Miehille suunniteltua uutta ohjelmaa en enää tarvitse, koska kirja on niin hyvä, mutta toivotan menestystä uudelle ohjelmalle!

Ystävällisin ja kiitollisin terveisin Ilkka Pirttikoski