Olisiko tämä se vuosi, jolloin alat todella elää?

Olisiko tämä se vuosi, jolloin panostat omaan hyvinvointiisi ja teet arjestasi pala palalta itsesi näköistä – sellaista, jossa haluat olla läsnä sataprosenttisesti? Vapautat itsesi asioista ja riippuvuuksista, jotka syövät hyvinvointiasi, energiaasi ja mielenrauhaasi?

Teitköhän uudenvuodenlupauksia ja oliko yksi niistä alkoholista vapautuminen?

Vai oletko jo vapauttanut itsesi alkoholikoukusta?

Jos olet, onneksi olkoon! Elämäsi paras päätös, et tule sitä ikinä katumaan! <3

Jos taas vielä mietit asiaa, suosittelen listaamaan syitä, miksi haluat vapautua alkoholista, ja sen jälkeen listaa syyt, miksi jatkaisit alkoholinkäyttöä.

Vertaillessasi näitä kahta listaa, tulet huomaamaan, että syyt vapautua ovat painavammat, ja syyt jatkaa käyttöä yleensä perustuvat pelkoihin.

Pelko on turhaa, sillä kun vapautat itsesi alkoholista, sinä saat elämääsi monin verroin iloa, värejä, mielenrauhaa ja sen lapsuudenilon, jonka koit luultavasti viimeksi silloin, kun alkoholi ei ollut vielä kuulunut elämääsi.

Vapaa ihminen on peloton, ja peloton uskaltaa tehdä isojakin asioita ja alkaa elää unelmiaan toteen.

SUURIN osa ihmisistä raitistuu spontaanisti, ilman fyysisiä vertaistukiryhmiä ja ammattiapua. Mutta kokemuksesta voin sanoa, että raitistumisessa, soberistina elämisessä on vain yksi haaste, ja se on ympäristö; muut ihmiset, jotka yhä elävät alkoholikuplassa, ja jotka kyseenalaistavat valintasi. Kun jättää alkoholin, kuuluu väistämättä vähemmistöön, ja se voi joskus olla turhauttavaa.

Suuri enemmistä elää siinä kuplassa, missä sinäkin elit ennen. Vasta kun oikeasti vapauttaa itsensä lopullisesti, on mahdollista nähdä mitä alkoholi meille tekee, ja millaista elämä on siitä vapaana, soberisti.

Tämä on se suurin syy, miksi rakensin Soberistin Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennuksen.

Uskon, että kuka tahansa pystyy raitistumaan yksin, spontaanisti, mutta tiedän myös, että ihminen kaipaa hengenheimolaisia.

Vähemmistöön kuuluva kaipaa yhteisöä, jossa ei tunne olevansa normista poikkeava, eikä tarvitse selitellä eikä puolustaa valintojaan.

Ryhmää, jossa kaikki ovat, tai ovat olleet juuri siinä tilanteessa, jossa sinä olet nyt, ja ymmärtävät puolesta lauseesta, mitä tunnet ja tarkoitat.

Jossa kaikki iloitsevat puolestasi ja ovat sydämestään sinun puolellasi <3

Naiset tarvitsevat oman ryhmänsä, sillä tasa-arvosta huolimatta naiset ja miehet elävät hyvin erilaisten vaatimusten maailmoissa. Siksi Soberistiklubi eli Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennusten tukiryhmä on vain naisille.

Verkkovalmennukseen ovat toki tervetulleita myös miehet, jotka kokevat metodin sopivan itselleen. Ja jos miehiä tulee mukaan enemmänkin, perustamme soberistimiehille oman salaisen klubin.

TUNNELMA Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssilaisten tukiyhteisössä on todella lämmin ja kannustava.

Kurssilaiset kertovat, että ilo uudesta elämästä ja hyvänolontunteesta kantaa, eikä pelkoa paluusta vanhaan ole.

He ovat päässeet masennuksistaan, migreeneistään, turvotuksesta, alakulosta, häpeästä, väsymyksestä ja pelosta, ja ovat alkaneet nauttia täysin rinnoin koko ajan lisääntyvästä energiasta, ilosta ja vapaudesta.

Jos olet jäänyt alkoholikoukkuun ja haluat vapautua siitä, se on mahdollista sinullekin!
Tule mukaan vapautumaan viinistä helposti ja ilolla kanssamme!

Jos vielä haluat kerätä motivaatiota, suosittelen lukemaan Vapaa viinistä, miten elämä muuttuu -kirjan, josta löytyy päivitetty painos e- ja äänikirjana.

Päivitetyssä painoksessa on mukana uusia tarinoita ja omaa viinistä vapautumismatkaani pidemmälle, sillä olenhan nyt ollut soberisti jo yli viisi vuotta. Kun kirjan ensimmäinen painos piti antaa kustantajalle, olin ehtinyt olla raittiina vasta puoli vuotta.

Täältä pääset lukemaan lisää Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennuksesta ja Soberistin verkkokaupasta löydät Vapaa viinistä -kirjan uudet painokset e- ja äänikirjana.

Onnellista, ilontäyteistä ja pelotonta vuotta sinulle!

<3

Ira

Ira Koivu

Ira Koivu

Soberisti vuodesta 2015. Vapaa viinistä -kirjailija, muutosvalmentaja, yrittäjä. Soberistin missio on muuttaa käsityksiä alkoholista ja raittiista elämästä & tarjota vaihtoehto alkoholista vapautumiseen.
”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

NAISTENPÄIVÄNÄ on syytä nostaa esiin tasa-arvo-ongelmat liittyen alkoholiin ja päihdehoitoon. YHTEISKUNNASSAMME suhtaudutaan eri tavalla naisen ja miehen juomiseen, ja etenkin äidin ja isän alkoholinkäyttöön ja niistä syntyviin ongelmiin. ÄIDIT tiedostavat tämän, ja se estää heitä hakemasta apua ajoissa. Yhä useampi nainen tissuttelee kotona salaa. Tutkimukset paljastavat, että naisten alkoholikuolemat ovat nelinkertaistuneet 20 vuodessa. NAISEN ja etenkin äidin ongelmajuominen […]

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

“MINULLE oli tärkeää saada apua oikeasti anonyymisti, mutta kuitenkin niin, että saan olla porukassa.”

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin

5 kirjaa, jotka kannustavat olemaan selvinpäin Esittelyssä TOP5 kirjaa, jotka auttavat alkoholista vapaaksi pyrkiviä pysymään selvinpäin.Kirjat esitellään julkaisujärjestyksessä. Allen Carr: Korkki kii, Bazar 2020 (alkup. 2009) Allen Carr kirjoitti vuonna 1985 Easy way to stop smoking -teoksen, joka myöhemmin julkaistiin suomeksi nimellä Stumppaa tähän! Miljoonat ihmiset maailmassa ovat saaneet kirjasta apua tupakoinnin lopettamiseen. Carrin metodi perustuu […]

Tiedote hinnankorotuksesta & lahja

Tiedote hinnankorotuksesta & lahja

Soberisti tiedottaa: VERKKOKURSSIN HINTA NOUSEE 5.1.2023   Viime syksynä kerroimme hinnankorotuspaineista, ja että nostaisimme hintaa kahdessa erässä. Ensimmäinen korotus tuli voimaan syksyllä, ja toinen korotus tulee voimaan 5.1.2023 klo 12.(Hinnankorotus ei koske All inclusive -kurssia)  Vapaudu viinistä helposti & ilolla -verkkovalmennus maksaa nyt 800 €/vuosi. 5.1.2023 alkaen hinta on 992 €.   Mikäli olet miettinyt […]

Soberisti lanseerasi uuden palvelun:  viiden tähden All inclusive – verkkovalmennus

Soberisti lanseerasi uuden palvelun: viiden tähden All inclusive – verkkovalmennus

Soberistin palveluja kehitetään jatkuvasti, ja tulossa on lisää uusia tuotteita. Marraskuussa Vapaudu viinistä helposti & ilolla -onlinevalmennus laajeni myös miehille. Joulukuun 15. päivä avautui nykyisen verkkokurssin rinnalle viiden tähden All inclusive – Vapaudu alkoholista helposti  & ilolla  -verkkovalmennus joka sisältää: Huomenna tiedotamme vielä kahdesta uudesta lisäpalvelusta, ole kuulolla! Jos olet harkinnut kurssille lähtemistä, kannattaa tehdä […]