Olisiko tämä se vuosi, jolloin alat todella elää?

Olisiko tämä se vuosi, jolloin panostat omaan hyvinvointiisi ja teet arjestasi pala palalta itsesi näköistä – sellaista, jossa haluat olla läsnä sataprosenttisesti? Vapautat itsesi asioista ja riippuvuuksista, jotka syövät hyvinvointiasi, energiaasi ja mielenrauhaasi?

Teitköhän uudenvuodenlupauksia ja oliko yksi niistä alkoholista vapautuminen?

Vai oletko jo vapauttanut itsesi alkoholikoukusta?

Jos olet, onneksi olkoon! Elämäsi paras päätös, et tule sitä ikinä katumaan! <3

Jos taas vielä mietit asiaa, suosittelen listaamaan syitä, miksi haluat vapautua alkoholista, ja sen jälkeen listaa syyt, miksi jatkaisit alkoholinkäyttöä.

Vertaillessasi näitä kahta listaa, tulet huomaamaan, että syyt vapautua ovat painavammat, ja syyt jatkaa käyttöä yleensä perustuvat pelkoihin.

Pelko on turhaa, sillä kun vapautat itsesi alkoholista, sinä saat elämääsi monin verroin iloa, värejä, mielenrauhaa ja sen lapsuudenilon, jonka koit luultavasti viimeksi silloin, kun alkoholi ei ollut vielä kuulunut elämääsi.

Vapaa ihminen on peloton, ja peloton uskaltaa tehdä isojakin asioita ja alkaa elää unelmiaan toteen.

SUURIN osa ihmisistä raitistuu spontaanisti, ilman fyysisiä vertaistukiryhmiä ja ammattiapua. Mutta kokemuksesta voin sanoa, että raitistumisessa, soberistina elämisessä on vain yksi haaste, ja se on ympäristö; muut ihmiset, jotka yhä elävät alkoholikuplassa, ja jotka kyseenalaistavat valintasi. Kun jättää alkoholin, kuuluu väistämättä vähemmistöön, ja se voi joskus olla turhauttavaa.

Suuri enemmistä elää siinä kuplassa, missä sinäkin elit ennen. Vasta kun oikeasti vapauttaa itsensä lopullisesti, on mahdollista nähdä mitä alkoholi meille tekee, ja millaista elämä on siitä vapaana, soberisti.

Tämä on se suurin syy, miksi rakensin Soberistin Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennuksen.

Uskon, että kuka tahansa pystyy raitistumaan yksin, spontaanisti, mutta tiedän myös, että ihminen kaipaa hengenheimolaisia.

Vähemmistöön kuuluva kaipaa yhteisöä, jossa ei tunne olevansa normista poikkeava, eikä tarvitse selitellä eikä puolustaa valintojaan.

Ryhmää, jossa kaikki ovat, tai ovat olleet juuri siinä tilanteessa, jossa sinä olet nyt, ja ymmärtävät puolesta lauseesta, mitä tunnet ja tarkoitat.

Jossa kaikki iloitsevat puolestasi ja ovat sydämestään sinun puolellasi <3

Naiset tarvitsevat oman ryhmänsä, sillä tasa-arvosta huolimatta naiset ja miehet elävät hyvin erilaisten vaatimusten maailmoissa. Siksi Soberistiklubi eli Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennusten tukiryhmä on vain naisille.

Verkkovalmennukseen ovat toki tervetulleita myös miehet, jotka kokevat metodin sopivan itselleen. Ja jos miehiä tulee mukaan enemmänkin, perustamme soberistimiehille oman salaisen klubin.

TUNNELMA Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssilaisten tukiyhteisössä on todella lämmin ja kannustava.

Kurssilaiset kertovat, että ilo uudesta elämästä ja hyvänolontunteesta kantaa, eikä pelkoa paluusta vanhaan ole.

He ovat päässeet masennuksistaan, migreeneistään, turvotuksesta, alakulosta, häpeästä, väsymyksestä ja pelosta, ja ovat alkaneet nauttia täysin rinnoin koko ajan lisääntyvästä energiasta, ilosta ja vapaudesta.

Jos olet jäänyt alkoholikoukkuun ja haluat vapautua siitä, se on mahdollista sinullekin!
Tule mukaan vapautumaan viinistä helposti ja ilolla kanssamme!

Jos vielä haluat kerätä motivaatiota, suosittelen lukemaan Vapaa viinistä, miten elämä muuttuu -kirjan, josta löytyy päivitetty painos e- ja äänikirjana.

Päivitetyssä painoksessa on mukana uusia tarinoita ja omaa viinistä vapautumismatkaani pidemmälle, sillä olenhan nyt ollut soberisti jo yli viisi vuotta. Kun kirjan ensimmäinen painos piti antaa kustantajalle, olin ehtinyt olla raittiina vasta puoli vuotta.

Täältä pääset lukemaan lisää Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennuksesta ja Soberistin verkkokaupasta löydät Vapaa viinistä -kirjan uudet painokset e- ja äänikirjana.

Onnellista, ilontäyteistä ja pelotonta vuotta sinulle!

<3

Ira

Ira Koivu

Ira Koivu

Soberisti vuodesta 2015. Vapaa viinistä -kirjailija, muutosvalmentaja, yrittäjä. Soberistin missio on muuttaa käsityksiä alkoholista ja raittiista elämästä & tarjota vaihtoehto alkoholista vapautumiseen.
Päihdehoidon resurssit tulisi keskittää varhaiseen tukeen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn

Päihdehoidon resurssit tulisi keskittää varhaiseen tukeen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn

Alkoholiriippuvuuden varhainen tunnistaminen ja siihen annettava varhainen tuki ovat tärkeitä riippuvuuden voittamiseksi varhaisessa vaiheessa. Olemme liian pitkään kohdistaneet resurssimme pääasiassa pitkälle edenneeseen vakavaan päihderiippuvuuteen ja sen (laitos)hoitoon. Resurssien kohdentaminen lähinnä vakavan päihderiippuvuuden hoitoon ei ole järkevää, koska ehkäiseminen on perustellumpaa niin kustannuksiltaan kuin inhimillisen kärsimyksenkin kannalta.   Uudistettu sosiaalihuoltolaki (2023, 24 §) ja päihde- ja […]

Työnantajat ovat havahtuneet alkoholiongelman ennaltaehkäisyyn ja matalan kynnyksen palveluihin

Työnantajat ovat havahtuneet alkoholiongelman ennaltaehkäisyyn ja matalan kynnyksen palveluihin

SUOMEN työpaikoilla on perinteisesti tarjottu apua alkoholiongelmaan siinä vaiheessa, kun ongelma on näkyvä ja siihen on puututtava. Hoitovaihtoehdot ovat olleet ohjaus työterveyteen ja mahdollisesti katkaisu- tai laitoshoitoon. SAMAAN aikaan työpaikoilla on iso joukko ihmisiä, jotka ovat tulleet riippuvaiseksi alkoholista, mutta ongelma ei vielä näy ulospäin. Harva heistä uskaltaa mennä työterveyteen kertomaan asiasta, ennen kuin on […]

Maailman paras alkoholiton punaviini

Maailman paras alkoholiton punaviini

Kaupan hyllystä löytyy nykyään vaikka kuinka paljon alkoholittomia oluita, jotka eivät maultaan juurikaan eroa maultaan holillisesta versiostaan. Omasta mielestäni ne ovat jopa parempia, kuin holilliset, mutta minä en ollutkaan mikään kova oluenjuoja. Viiniä kyllä kului kohtuuttoman paljon ennen kuin jätin alkoholin kokonaan. ILOKSENI myös hyviä alkoholittomia valko- ja kuohuviinejä löytyy ihan perusmarketistakin. Mutta ikävä kyllä […]

“Soberistissa resonoi erilainen ajattelu- ja puhetapa alkoholiriippuvuudesta”

“Soberistissa resonoi erilainen ajattelu- ja puhetapa alkoholiriippuvuudesta”

Esittelyssä Soberistin asiantuntija, valmentaja ja terapeutti Piia Koivumäki. Olen Piia Koivumäki ja soberisti. Ammatilliselta taustaltani olen filosofi, päihdesosiaalityöntekijä sekä psykologian ja päihdetyön opettaja. Olen myös parhaillaan voimavarakeskeisen lyhytterapian koulutuksessa. ROOLINI Soberistissa on toimia asiantuntijana, kehittäjänä, valmentajana sekä terapeuttisen tuen eli psykososiaalisen keskusteluavun antajana. LÖYSIN Soberistin muutama vuosi sitten Facebookista, jossa minulle alkoi tulla Soberistin mainoksia. […]

Raitistumistarina: Join 5 litraa viiniä viikossa

Raitistumistarina: Join 5 litraa viiniä viikossa

Kaarina liittyi Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkokurssille vuodenvaihteessa. Hän kertoo nyt raitistumistarinansa: miten hänen alkoholiongelmansa kehittyi, ja miten hän onnistui vapautumaan alkoholista. HAVAHDUIN alkoholiongelmaani siinä vaiheessa, kun olin pari vuotta lääkinnyt työuupumustani viinillä. Tai olinhan minä tiedostanut riippuvuuteni jo aiemmin, mutta en ollut valmis lopettamaan.Alkoholi oli minulle selviytymiskeino. Sen avulla sinnittelin itselleni sopimattomassa työssä […]

Osallistu webinaariin ja lunasta lahjakortti!

Osallistu webinaariin ja lunasta lahjakortti!

Tervetuloa webinaariin 19.5.2023 klo 15–16 kuulemaan vastaus kysymykseen: ”Miten raitistuminen voi muka olla helppoa ja hauskaa?”Edellä mainittu kysymys on usein esitetty Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -muutosvalmennuksen kehittäjälle, Ira Koivulle. Nyt hän vastaa kysymykseen kerralla useammalle kuulijalle. KENELLE?Webinaari on tarkoitettu kaikille, joita aihe kiinnostaa: heille, joilla itsellään tai jonka läheisellä on alkoholiongelma. Työnantajille, työntekijöille, pienten […]

VAPPUALE VERKKOKURSILLE!

VAPPUALE VERKKOKURSILLE!

Kun normaalihinta vuoden verkkovalmennukselle on 992 €, saat sen nyt hintaan 793,6 €!

Alennuskampanja on voimassa 27.4.-5.5.2023

Soberistin online- ja mobiilisovellus ratkaisee päihdehoidon haasteet globaalisti

Soberistin online- ja mobiilisovellus ratkaisee päihdehoidon haasteet globaalisti

Soberisti Oy tiedottaa                                                                 22.3.2023 Yksi isoimmista haasteista alkoholiriippuvuuden hoidossa yksilön ja yhteiskunnan kannalta on, että apua saavat vain ne, jotka ovat pohjalla. Ennaltaehkäisyyn ja varhaisen vaiheen apuun ei ole riittävästi panostettu. Nykyiset varhaisen vaiheen hoitomenetelmät eivät vastaa toiseen isoon haasteeseen: ne, joiden ongelma ei vielä näy ulospäin, eivät hae apua leimautumisen pelossa — eivätkä he […]

”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

”Hyvä äiti ei juo” ja muita uskomuksia

NAISTENPÄIVÄNÄ on syytä nostaa esiin tasa-arvo-ongelmat liittyen alkoholiin ja päihdehoitoon. YHTEISKUNNASSAMME suhtaudutaan eri tavalla naisen ja miehen juomiseen, ja etenkin äidin ja isän alkoholinkäyttöön ja niistä syntyviin ongelmiin. ÄIDIT tiedostavat tämän, ja se estää heitä hakemasta apua ajoissa. Yhä useampi nainen tissuttelee kotona salaa. Tutkimukset paljastavat, että naisten alkoholikuolemat ovat nelinkertaistuneet 20 vuodessa. NAISEN ja etenkin äidin ongelmajuominen […]

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

Joonas oli 7 vuotta absolutisti, kunnes alkoi epäillä, oliko hänellä sittenkään ongelmaa

“MINULLE oli tärkeää saada apua oikeasti anonyymisti, mutta kuitenkin niin, että saan olla porukassa.”

Alekoodi kurssille ja tietoa tulevasta Korkki kiinni -kickstartista!

Alekoodi kurssille ja tietoa tulevasta Korkki kiinni -kickstartista!

Toivottavasti kesäsi on ollut palauttava ja virkistävä? Mikäli kesä meni tissutellessa ja olo on nyt sellainen, että kaivattaisiin lomaltapaluulomaa, olisiko hyvä aika miettiä joko pidempää taukoa juomisesta tai kokonaan lopettamista? Jos olet valmis lopulliseen eroon alkoholista, tule mukaan Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -verkkovalmennukseen. Pääset vuoden kestävälle muutosmatkalle 25 % alennettuun hintaan, jos tulet mukaan […]

SANO HYVÄSTIT KÄNNIKESÄLLE JA LUNASTA JUHANNUSTARJOUS!

SANO HYVÄSTIT KÄNNIKESÄLLE JA LUNASTA JUHANNUSTARJOUS!

Liity mukaan Soberistin verkkovalmennukseen kesäkuun aikana ja saat KOLME (3) TERAPIASESSIOTA kaupan päälle! Alkaako lomasi pian? Aivan ihanaa – mutta samalla pelottavaa!Tuleeko taas juotua enemmän kuin piti? Tissutteletko taas mökillä, terassilla tai parvekkeella koko kesän? Ehkä riekut bileissä umpikännissä? Meneekö juominen yli? Karkaako mopo käsistä aina?Oletko totaalisen kypsynyt? Haluatko muutosta? Kaipaatko kesälomaa, josta todella voi […]