Palautetta Iralle & Soberistille

HALUAN kiittää tuhannesti, että on olemassa Ira (Koivu) ja Soberisti.
Itse en ole käynyt Soberistin verkkokurssia, mutta olen saanut paljon oivalluksia teiltä.

23.6.2023 päätin, että olen 4 kk ilman alkoholia. Ahmin kaikki Iran videot ja tekstit mitä löysin netistä, ja luin kirjan Vapaa viinistä – miten elämä muuttuu, kun pistää korkin kiinni.

JOIN päätöksen jälkeen viiniä ensimmäisen kerran, kun olin ollut 22 viikkoa raittiina, eli meni yli 4 kk. Seuraavana päivänä oli samanlainen morkkis, kuin aikaisemminkin, vaikka mitään ihmeellistä ei ollut tapahtunutkaan.
Sen jälkeen en ole alkoholia juonut.

KUN jätin alkoholin, päätin, että käyn kuitenkin kaikissa juhlissa ja riennoissa mitä vaan on, vaikka en juo. Ja täytyy sanoa, että olen enemmän käynyt juhlissa, tansseissa ja reissuissa kuin ennen.
On niin ihanaa olla täysin läsnä kaikissa tilanteissa, ja mikä parasta, voi lähteä autolla joka paikkaan, ja pääsee pois/kotiin kun haluaa.


JOSKUS heikkoina hetkinä, kun tuntuu että haluaisin juoda viiniä, mietin seuraavaa päivää/päiviä, ja halu juoda katoaa saman tien.
Joskus ajattelen, että olisinpa tämän alkoholittomuuden tajunnut aikaisemmin, mutta samalla olen ”iloinen” että olen juonut (vähemmän tietysti olisi voinut juoda), koska en muuten ymmärtäisi miten huikeata on olla juomatta.

Kevät/kesäterveisin henkilöltä, joka innolla odottaa mitä raitis kesä tuo tullessaan