Katja, 45 jätti alkoholin Vapaa viinistä -kirjan ja Soberisti-metodin avulla

Soberistiklubilaisen viesti sunnuntaina 31.7.2022 yhteisön ryhmässä:

Moi kaikille!

Olen niin kovin iloinen, huomenna mulle tulee täyteen vuosi täysin raittiina!
Löysin Iran kirjan tuolloin vuosi sitten. Kirjassa muiden naisten kokemukset alkoholinkäytöstä ja sen aiheuttamasta tuskasta kolahtivat kovaa. Olin jo pitkään, monta vuotta, yrittänyt kaikille tuttuja kohtuukäyttöä, pidempiä taukoja ym. Vähäinenkin juominen sai mulle masentuneen olon moneksi päiväksi. No, te kaikki tiedätte nämä jutut.

Iran kirja siis kolahti ja liityin tähän Soberisti-yhteisöön. Alussa hurjan tärkeitä oli kaikki sähköpostit, tämä Facebook-yhteisö, sekä erilaiset mielikuvaharjoitteet. Ensimmäiset kolme kuukautta tuntuivat haastavimmilta. Välttelin erilaisia kekkereitä ja muita tilanteita, joissa ihmiset nostivat kuppia. Sitten helpotti. Jouluna oli haasteellinen hetki, ja tämän kesän alussa pohdin paljon, miltä maistuu kesä vichyn voimalla. Ja hyvinhän se on maistunut.

On tosi kivaa, kun ei tarvitse koskaan miettiä alkoholia millään muotoa. Kun ei käytä sitä ollenkaan, ei tarvitse käyttää sekuntiakaan aikaa sen pohtimiseen. Hurjan vapauttavaa!
Parasta on herätä joka aamu ilman krapulaa, hyvinvoivana ja tehdä aamusta asti asioita.
Ennen oli krapulaa, masennusta, syyllisyyttä ja ahdistusta. Vaikkei olisi tehnyt muuta kuin juonut pari lasia skumppaa.

Muutama ystävä on jäänyt taka-alalle, mutta suurin osa ystävistä ovat suhtautuneet hyvin. Enää kukaan ei juuri kysele. Eikä mua haittaa, vaikka kyselisi. Ne ihmettelevät, eikö mun tee yhtään mieli. No ei tee. En mieti asiaa.
Sitten kun näet humalaisia ihmisiä, niin kyllä ne jo itsessään toimii hyvänä estolääkkeenä. Mutta sen tietää vain ne, jotka ovat joskus juoneet ja lopettaneet.
Tällä puolella on hyvä olla. Toivon mukaan loppuelämän ajan.

Haluan isosti kannustaa teitä kaikkia jatkamaan tällä soberismin/absolutismin tiellä. Vuosi sitten en vielä tiennyt itse pystyväni tähän. Olen osoittanut itselleni tahdonlujuutta ja todistanut Irankin väitteen todeksi, että sen vaan tietää, kun päätös on lopullinen. Kaikki muut tiet oli jo kokeiltu.

Upeaa syksyn alkua kaikille ja muistakaa, että meillä ihan jokaisella on niitä haastavia hetkiä, mutta yksi hetki kerrallaan niistä pääsee yli.

Katja, 45