“Mummo raittiiks -rojekti” onnistui Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssin avulla

Liisan teksti Vapaudu viinistä -verkkokurssin tukiryhmän sivulla (lupa julkaisuun saatu):

VUOSI takana soberismia. Aloitin toiveikkaana Vapaudu viinistä helposti ja ilolla -kurssilla 1.12.2020: ”jospa tämän kurssin avulla onnistun”.

Olin elänyt jo vuosia alkoholin vankina. Eläkkeelle jäätyäni alkoholinkäyttö riistäytyi käsistä.
Kun ei enää tarvinnut miettiä aamuista töihin lähtöä, juominen alkoi olla jokailtaista. Joskus aloitin jo päivällä.

VOIN jatkuvasti huonosti ja olin masentunut. Olin alun perin alkanut juoda masennukseen, ahdistukseen ja hukuttaakseni huolet, mutta sitten alkoholi lisäsikin pahaa oloani ja lisäsi tarvetta juoda. Tästä muodostui itseään ruokkiva kierre.

IRAN kirjan (Vapaa viinistä – miten elämä muuttuu, kun pistää korkin kiinni) olin lukenut monta kertaa, mutta pelkkä kirjan lukeminen ei riittänyt.

Tämä kurssi, tehtävät ja viikoittaiset zoom-tapaamiset auttoivat. Kun tuli halu juoda, ajattelin, miten kehtaisin zoom-treffeillä kertoa muille, että repsahdin. Se esti repsahtamasta.

ELIN jonkin aikaa zoomista zoomiin. Vertaistuki oli minulle todella tärkeää, ja se, että saatoin kerrankin puhua suoraan asiasta, jota häpesin.

Tällä verkkokurssilla opin myös sen, että kun addiktio on kerran muodostunut, ei ole delete-näppäintä, jolla sen voi pyyhkiä pois.

NIIN kauan, kun pysyn erossa alkoholista, olen vapaa. Mutta jos alkaisin kuvitella pystyväni kohtuukäyttöön, ja alkaisin taas juoda, liuku alkutilanteeseen olisi nopeampi kuin lasku lasten liukumäessä.

Tämä on loppuelämäni päätös.

 

OLEN saanut mielenrauhan, iloa elämään, vapauden vankilasta. ”Mummo raittiiks rojekti ”onnistui, ja nyt on ihana jatkaa.

Kiitos Ira ja kaikki muut soberistisiskot.

Liisa, soberisti 365 päivää

***